Hajsza a rájátszásért...

| | 2011.09.23. 19:48

Már csak öt nap van hátra az észak-amerikai profi baseball bajnokság, az MLB alapszakaszából. A csapatok több mint 150 mérkőzésen vannak túl, azonban a szezon még koránt sem ért véget!

A rájátszást jelentő nyolc hely közül három már elkelt, ugyanis a Philadelphia Phillies, a Detroit Tigers és a New York Yankees csoportelsőségével már ideje korán bebiztosította a helyét a rájátszásban. A csoportelsőség kérdése eddig az Amerikai Liga és a Nemzeti Liga Nyugati, valamint a Nemzeti Liga Középső csoportjában nem dőlt még el, bár mind a tavalyi döntős Texas Rangers (AL West), mind a 2001-es bajnok Arizona Diamondbacks (NL West) tetemes előnnyel rendelkezik saját csoportjában. Egyedüliként talán a Nemzeti főcsoport Középső csoportja lehet kérdéses, ahol a Milwaukee Brewers és a St. Louis Cardinals fut versenyt egymással a csoportgyőzelemért, s ezzel egyben a rájátszásért is. Az igazsághoz az azért hozzá tartozik, hogy a háromszoros MVP-t – Albert Pujolst is foglalkoztató Cardinalsnak igen komoly hajrára lenne szüksége a csoport megnyeréséhez.

A rájátszásba természetesen nem csak úgymond „egyenes ágon” lehet bejutni… Létezik egy nehezebb út is! Ez pedig a Wild Card helyezést jelenti, ugyanis a hat csoportgyőztesen kívül a két legjobb mérleggel rendelkező csoportmásodik is bebocsájtást nyer a playoff mezőnyébe, így áll össze a nyolccsapatos rájátszás…
Jelenleg az Atlanta Braves és a hét bajnoki címmel rendelkező Boston Red Sox van Wild Card pozícióban. Ezen szabadkártyás helyek megszerzésére azonban nagy esélye van még a Tampa Bay-nek és az előbb említett St. Louisnak is. A Cardinals sorsolása is igen kedvező, mivel hátralévő mérkőzéseiken a ligautolsó Houstonnal, valamint a szintén negatív mérleggel bíró Chicago Cubs-al futnak majd össze. Utóbbi kilenc mérkőzésükön mutatott hét győzelmük pedig arra enged következtetni, hogy Pujolsék igencsak jó formában vannak!
Ennél is érdekesebb a helyzet a Tampánál, akik a Bostonnal vannak nagy versenyben a Wild Card helyért. A két csapat között jelenleg kétgyőzelemnyi a differencia a Boston javára, de ez az elkövetkezendő mérkőzéseken még nagyban megváltozhat… Magyar idő szerint ma hajnalba ugyanis egy három meccsből álló New-York-i túra következik a bostoniaknak a Yankee stadionban, ami nem sok jóval kecsegtet, elnézve a Jenkik formáját. A Tampa sincs sokkal könnyebb helyzetben, mivel az alapszakasz utolsó napjaiban rájuk is vár még egy Yankees elleni párharc… Valószínűleg ott dől el a Wild Card hely sorsa, hogy ki hogyan tud majd teljesíteni a rekordbajnok ellen!

Mialatt a Phillies és a Yankees az alapszakasz elsőségért harcol, addig a Houston és a Minnesota ugyanezt teszi a tabella alján, elkerülendő az utolsó helyet. A Liga két legrosszabb mérleggel rendelkező csapata között a Minnesota vezet, ugyanis a Twins-nek „csak” 95 veresége van. A Houstonnál ez a mutató már meghaladja a százat is! Mind a dobóteljesítmény, mind az ütési statisztikák terén iszonyatosan gyengén áll a két csapat, s ezek mellé elég sok hiba is párosult… Talán majd jövőre!?

Szeptember végén… Már Petőfi Sándor is tudta, hogy kezdődik a playoff, egészen pontosan szeptember 30-án kezdődnek meg a rájátszás küzdelmei. Addig is még nagyon jó mérkőzések várnak ránk, például a mai New York – Boston…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr403251747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása