Manny Pacquiao vs. Shane Mosley

| | 2011.05.08. 16:42

Óriási felvezetés és promóció előzte meg az előzetesen az év mérkőzésének is kikiáltott Shane Mosley – Manny Pacquiao összecsapást. A találkozót Las Vegasban, az MGM Grand kaszinójának sportcsarnokában bonyolították le, hatalmas médiafelhajtás mellett. A már 39. életévét taposó „Sugar” Shane Mosleynak egyik utolsó esélye volt ez a mérkőzés régi hírnevének visszaszerzésére, míg ellenfele Pacquiao egy újabb nagy skalpra vadászott. Sokan úgy gondolták, hogy ez lesz a szebb napokat is látott klasszis, Mosley utolsó nagy meccse, ezért is kezelték ilyen fontossággal a mérkőzést. A két öklöző eredményeit tekintve joggal nevezhetjük ezt a találkozót az év mérkőzésének, de abban még Mosley táborában is egyetértettek, hogy a bombaformában lévő klasszis Manny Pacquiao számított az esélyesnek.

A két pofongép május 7-én, a WBO Váltósúlyú világbajnoki címéért szállt ringbe az MGM Grand Gardenben. Azért meg kell jegyezni, hogy a szervezők kitettek magukért, mert a felvezetés sem volt akármi. A főműsorszám előtt például láthattuk, amint Wilfredo Vazquez Junior elszenvedi élete első vereségét és elbukta világbajnoki övét, a korábbi címvédő Jorge Arce ellen (az utolsó menetbe győzött Arce egy technikai K.O. – val, 55 másodperccel a végső gongszó előtt). Ezután került csak sor a nagy összecsapásra Pac-Man és Sugar között.

Az első menetben még nem igazán estek egymásnak, inkább csak kóstolgatták egymást a fiúk. A második menetben azonban Pacquiao robbantott és elkezdett dominálni. Jöttek is az első pörgetések, majd szépen sorban a kombinációk, amivel Pac-Man elkezdte felőrölni ellenfelét. A harmadik menetben aztán egyszer csak Mosley padlót fogott. Pacquiao megvillantotta azt a legendás gyorsaságát, amit a megkopott klasszis nem tudott lereagálni, de a földről felkelt és így folytatni tudta a küzdelmet. A hatodik menet végére aztán Shane Mosley szépen visszajött és elkezdett találgatni Pacquiao testén, de olyan egyértelműen ezt a menetet sem nyerte meg, hogy erőt meríthetett volna belőle. A következő menetekben aztán szépen lassan Mosley védekezése felmorzsolódott és még az is veszélybe került, hogy be tudja-e fejezni a mérkőzést és a bíró, Kenny Bayless nem lépteti-e le. Ez azonban nem történt meg, éppen hogy Mosley küldte Pacquiaót padlóra egy lökéssel, ami szabályosnak egyáltalán nem mondható. Bayless először nem is látta tökéletesen az esetet, majd miután kinézett a supervisor-ra rászámolt Pac-Manre, bár feleslegesen mivel a lassításokból kiderült, hogy nem leütésről, hanem inkább lelökésről volt szó. Ez egy kicsit felrázta publikumot, Pacquiaót pedig felpaprikázta. Innentől kezdve pedig a filippínó megállíthatatlanul tört előre és Mosley a végén csak annak örülhetett, hogy be tudta egyáltalán fejezni a 12 menetet.

Pacquiao végül egyhangú, 3-0-ás pontozással győzött (119-108, 120-108, 120-107) és így mérlege 53-3-2-re módosult. Shane Mosley pedig elszenvedte élete 7. vereségét (46-7-1) és csillaga már igencsak leáldozóban van. Az elmúlt évtized egyik legjobbjának tartott Sugar sokak szerint jobban tenné, ha már visszavonulna, és nem rombolná tovább nimbuszát az ilyen vereségekkel. Freddie Roach kezei alatt Pacquiao tovább is remek formában küzd, míg Mosleyt senki nem tudja megmenteni, még a bevonuló zenéjét éneklő LL Cool J sem volt képes erre:)

Pacquio hatalmas formában van, a filippínó továbbra is érinthetetlennek tűnik. Bár én csak akkor fogom kikiáltani a legjobbnak, ha Mayweathert is megveri. Ha az a bunyó összejönne, az mindenképpen az év mérkőzése, talán még az évszázad meccse is lehetne. A védekezés nagymestere ellen lenne érdekes Pacquiao, akinek meg pont a támadás a specialitása. Szerintem mindannyian megnéznénk ezt a ma látott Pacquiaót Floyd Mayweather ellen, akinek a védelmi reteszét még soha nem törték fel. Ahhoz még nem volt kulcsa senkinek:)… lehet, hogy Pacquiaónak lenne…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr232887593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása