Mahacska...mi?

| | 2011.06.27. 11:10

Az utóbbi hetekben a magyar sport sajtó Dzsudzsák Balázs átigazolásától volt hangos. A kiváló magyar balszélső ugyanis Oroszországba igazolt, egy dagesztáni klubhoz (aminek a nevébe most inkább ne menjünk bele, maradjunk csak az Anzsinál:). A lényeg, hogy nemzetünk fia kb. évi egy milliárd(!) forintos honoráriumért tette át a székhelyét Hollandiából Oroszországba.

A nyírlugosi klasszisnak a hírek szerint kb. 14.5 millió euró, azaz 3.8 milliárd forint volt a kivásárlási ára. Ezzel "Dzsudzsi" a Premijer Liga harmadik legjobban fizetett játékosa lett. Juttatása megelőzi csapattársa, a korábbi világbajnok és BL győztes, Roberto Carlos fizetését is!

Dzsudzsák karrierje igazából 2008-ban indult be, amikor élénken érdeklődött iránta a PSV. Aztán később el is vitték az eindhoveniek, és Balázs a Hollandiában eltöltött három szezon alatt 114 mérkőzésen 44 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Most azonban sokak szerint a szépen felívelő karrierje véget ér majd. Tényleg évről évre látszott a fejlődés Dzsudzsák játékán. Fokozatosan egyre nagyobb szerepet töltött be a válogatottba és a saját klubjában is egyaránt. Dagesztánban viszont lehet, hogy végképp eltűnik a világ szeme elől...

Már az Anzsi szurkolói is kétkedve fogadták az új jövevényt, aki majd a csapat júliusi, ausztráliai edzőtáborában fog csatlakozni. Hát még a magyar drukkerek... Idehaza ugyanis, szinte akárki szólalt meg a témában, mind-mind azon a véleményen voltak, hogy Balázs rosszul dönt a dagesztáni szerződéssel. Ebben persze a média, illetve mi magyarok is részben hibásak vagyunk.
A média azért, mert úgy harangozták be Dzsudzsákot, mint akit bármelyik sztárcsapat elvinne, közben mint kiderült konkrét kérője az Anzsin kívül nem nagyon akadt. A szurkolók pedig talán azért hibásak, mert túl sokat reméltek Dzsudzsáktól... Nagyon jó játékos, de nem egy Puskás!!!

Dzsudzsák jövőjét nehezíti az is, hogy amerikaiasan szólva őt "franchise-playernek" vitték oda. Tehát tőle várják majd azt, hogy meghozza a sikereket a csapatnak. Pedig Balázs pont nem ez a játékos... Ő akkor tud jól játszani, ha van körülötte egy olyan supporting-cast, akik tudják támogatni és nem minden feladat rá hárul! És akkor itt kezdődnek a bajok, mivel az Anzsiban Robi Carloson és még néhány európai szinten is ismert játékoson kívül, csak olyan role-player-ek vannak, akiknek nevét nemhogy saját szurkolóik, még hozzátartozóik is csak hírből ismerik...

Végül személyes véleményemet is megírom Nektek:) Személy szerint úgy gondolom, hogy Balázs egyértelműen a pénzért szerződött oda. Lehet, hogy neki és a vezetőségnek is nagy céljai vannak a Macskakajával (én már csak így mondom), mert van ott pénz, lehet csapatot építeni.... de jelen körülmények között Dzsudzsák igenis a süllyesztőben van! Lehet az is, hogy nem voltak tényleg konkrét kérői külföldről, de kérem hosszú még a nyár, ráért volna még az átigazoláson gondolkozni... Egyébként maradhatott is volna Eindhovenben. Nemzetközi szinten nagyobb esélye lehetett volna megmutatni és így később eladni magát a PSV-vel, mint az Anzsival.... Lehetséges, hogy különböző kimutatások alapján az orosz élvonal erősebbnek számít az UEFA-nál, mint az Eredevisie, de egyrészt nem a Mahacskala (csak sikerült leírni helyesen) miatt, másrészt az átlag szurkolónak többet jelent a holland bajnokság, mint az orosz!

Azt nem kell tagadni, hogy nem a pénz motiválta, de nem is baj (annyi pénz engem is motivált volna)... végül egy barátom az esettel kapcsolatos beszólásával zárnám: "Hát, napi három millióért, lehet néha még én is lenéznék edzésre:D:D:D"....
 

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr233018284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása