NHL 2011 Stanley Cup playoffs - 2. kör

| | 2011.05.14. 19:48

Véget ért a második kör is az NHL rájátszásában. Bizony repül az idő, szinte alig kezdődött el a playoff és máris a Konferencia Döntőknél járunk. De ne szaladjunk ennyire előre, inkább tekintsük át a második kör legizgalmasabb eseményeit. Mert azokban bizony nem volt hiány. Azért meg kell jegyezni, hogy nem várt fordulatok bizony bőven tarkították ezt a második kört. Drámában és meglepetésekben tehát megint volt részünk. A rájátszás második körében  hét amerikai és egyetlen egy kanadai csapat volt versenyben és azt hiszem, nem lövöm le a poént, ha elárulom, hogy az az egy kanadai még mindig versenyben van…

Washington Capitals 0-4 Tampa Bay Lightning

Vincent Lecavalier nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a 2004-es világbajnoki cím óta nem volt ilyen egységes a Tampa. És bizony Lecavaliernek igaza lehet, mivel a 2004-es nagybajnoki cím óta nem is jutott el egyáltalán idáig a Lightning, érdekesség hogy akkor is a rájátszás ezen szakaszában tudtak bemutatni egy sweep-et. Az alapszakasz keleti legjobbjának, az első kör akadályát nagyon könnyedén vevő Fővárosiaknak ebben az évben sem fog összejönni a bajnoki cím. Köszönhetően annak, hogy a Tampa remekül kezdte a sorozatot és a Verizon Center-ből azonnal el is hozta a két idegenbeli meccset. Majd hazai pályán két szoros találkozó után elképesztően simán, 4-0-val le is zárta a sorozatot. Ovechkinnek tehát továbbra sem akar összejönni a bajnoki cím, a Capitals mehet haza a sebeit nyalogatni, míg a Tampára vár a következő kör és a Boston Bruins csapata.

Philadelphia Flyers 0-4 Boston Bruins

A másik nagyon sima párharc szintén a keleti konferenciában volt. A tavalyi ezüstérmes Philly ezúttal biztos nem tudja majd megismételni tavaly látott teljesítményét, mert bizony kihullottak a Bruins ellen. Nem is ez az igazán érdekes, hanem inkább a vereség körülményei, mert erre a söprésre szerintem még Bostonban sem sokan számítottak. A négy győzelméből hármat nagyon simán tudott behúzni a Bruins. Kezdve azzal, hogy az első philadelphiai mérkőzésen hét gólt ütöttek a Flyers kapujába, majd mindkét hazai találkozón egyaránt 5-1-re nyertek. Az egyetlen szorosnak mondható meccs a második philadelphiai derbi volt, ahol hosszabbításra is sor került, de azt is elhozta a Boston. A Bruins tehát a Montreal drámai kiejtése után egy fokozattal feljebb tudott kapcsolni és nagyon könnyedén lépett túl a Philadelphián. Hiába nagyon egységes ez a Tampa Bay, a Bostonnal nagyon nehéz dolguk lesz a Keleti Konferencia döntőjében.

Vancouver Canucks 4-2 Nashville Predators

A Canucks éppen hogy túl volt a bajnoki címvédő Chicagóval vívott idegtépő párharcon, máris ott várt rá a Liga egyik legjobban védekező, valamint az emberelőnyöket mesterien kihasználó Predators csapata. Az első három mérkőzésen igazi adok-kapok ment, klasszikus egy gólos meccsek voltak, ahol a második összecsapáson a mérkőzés kétszeri hosszabbításba is torkollott. Az igazi vízválasztót a negyedik mérkőzés jelentette. Ott ugyanis nem egy gól döntött és a Vancouver idegenbeli sikerével 3-1-re elhúzott a négy győzelemig tartó párharcban. Onnan aztán a Nashville szintén egy idegenbeli győzelemmel szépíteni tudott, de a párharcot már nem tudták megfordítani. Így az alapszakaszelső továbbment és ott van a következő körben, a nyugati döntőben!

San Jose Sharks 4-3 Detroit Red Wings

Őrült egy playoff ez, mondhatjuk ismét. Pedig nem így állt az elején, mivel úgy tűnt, hogy ez a második kör jóval kevésbé lesz izgalmas, mint amilyen az előző volt. Hogy nem így lett, az éppen ennek a párharcnak köszönhető, mivel a Sharks és a Red Wings nagyon jó kis meccsekkel ajándékoztak meg bennünket. A sorozat három egy gólos San Jose győzelemmel kezdődött, érdekes volt, hogy az előző körhöz képest igen magabiztos volt most hazai pályán a Sharks. Fontos még megjegyezni, hogy a három Sharks sikerből kettő hosszabbítás után született! A 4. meccsen 1-3-as hátrányból állt fel a San Jose, de végül 4-3-ra a Detroit nyert. Az 5. mérkőzésen pedig éppen hogy a Sharks vezetett és a Red Wings tudott visszajönni, hogy aztán egy hatodik meccsen aratott 3-1-es sikerrel újabb fejezetet nyisson az NHL-történelmében. Hozzá kell még tenni ahhoz a 6. találkozóhoz, hogy nem volt az olyan sima, a Sharks portása, Antti Niemi remekül védett, de végül csak feltörték a reteszét. Nyolcadik alkalommal fordult elő az NHL-ben, hogy 0-3-ról visszajött egy csapat. Érdekesség, hogy legutóbb éppen az előző körben láthattunk ilyet, a Blackhawkstól. Hiába a nagy feltámadás, az utolsó mérkőzésen nem volt elég Datsyuk szédületes gólja sem a Detoritnak, a Sharks nyert 3-2-re és ezzel továbbment. A fordítás tehát nem jött össze a Red Wingsnek, de így is hatalmas tettet vitt véghez, a San Jose pedig majd a Vancouverrel vívhat egy nagyot a döntőbe jutásért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr962903877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása