VV Mayweather és a Vegasi balhé...

| | 2011.09.19. 15:00

 

Elnézést a bulváros címért, ne értse félre senki Floyd Mayweather nem a Való Világ következő villalakójának pályázik. A két V betű „csak” annyit jelent, hogy még mindig veretlen és ismét világbajnok! Ugyanis a szeptember 17-ei mérkőzésen kiütéses győzelmet aratott a 34 éves klasszis, nálánál tíz évvel fiatalabb riválisa ellen…

Majd másfél éves kihagyás után lépett ismét szorítóba Mayweather, legutóbb 2010. május 1-én boxolt, akkor Shane Mosleyt verte meg. Ezúttal ő volt a kihívó a WBC váltósúlyú világbajnoka – Victor Ortiz – ellen. A találkozót természetesen az ökölvívás szentélyében, Las Vegasban, az MGM Grand Gardenben tartották meg. Az eseményen több híresség is tiszteletét tette. Ott volt a korábbi legenda Mike Tyson, a zenész P. Diddy, valamint a Harcos című Oscar-díjas film sztárja, Mark Wahlberg is… Mayweathert pedig 50 Cent kísérte be.

Maga a harc nem tartott sokáig, csak négy menetig… Ortiz a várakozásoktól eltérően elég defenzíven kezdett, így teret adva Mayweathernek a taktikázásra. A korábbi világbajnok élt is a lehetőséggel, mivel irányítása alá vonta a mérkőzést, s végig az ő akarata érvényesült. Mayweather szokás szerint remekül védekezett, emellett persze többször el is találta ellenfelét, míg Ortiz ütései szinte mind célt tévesztettek. A 4. menet végén Ortiznak aztán csak sikerült egyszer beszorítania egy szép kombinációval nagynevű ellenfelét. A fiatal öklöző azonban a csata hevében elvesztette a fejét, s az akció végén állba fejelte Mayweathert. Erre Joe Cortez mérkőzés vezető rögtön leállította az összecsapást és a vétkes címvédőt pontlevonással sújtotta a szabálytalanságért.
Itt kezdődtek aztán az igazán érdekes események. A kis közjáték után ugyanis Cortez ismét elindította a találkozót, s míg Ortiz még mindig sűrűn kérte a bocsánatot ellenfelétől Mayweather akcióba lendült. A „Money” becenévre hallgató pofongép rögtön azután, hogy a bíró engedélyezte a harcot, lecsapott ellenfelére, és egy bal-jobb kombinációval kiütötte Ortizt! (az esetről az alábbi videót készítettem…)

Ortiz stábjából, valamint a nézőtérről is sokan értetlenül álltak az eset előtt. A szituációt szakmailag vizsgálva egyértelműen kijelenthető, hogy semmiféle szabálytalanság nem történt. Ahogy azt a frissensült világbajnok és a helyi kommentátorok is elmondták: ennek a sportágnak az egyik alapszabálya, hogy mindig védd magad! Ortiz leengedett kézzel állt, az után hogy Cortez elindította a csatát…
Ha az emberi, vagy az erkölcsi oldalát nézzük, akkor Mayweather elég sportszerűtlen volt, hiszen egy védtelen ellenfelet küldött a padlóra, aki épp tőle kért elnézést korábbi cselekedetéért.
Az pedig egy külön érdekessége az esetnek, hogy az egész onnan indult ki, hogy Ortiz szabálytalankodott, nemes egyszerűséggel nekifejelt Mayweathernek…

A mérkőzés visszhangja is megér egy külön misét. Sokan támadták a világbajnokot a kétes kiütés miatt. Mayweathert már a ringinterjúban elővették… Az HBO riportere, Larry Merchant volt, aki nem tetszésének adott hangot és össze is különbözött Floyd Mayweatherrel. A bokszoló trágár kifejezésekkel illette a riportert és azt kiáltotta az éterbe, hogy ki kellene rúgni Merchantot. Mire az ősz hajú tv-s a következő mondattal válaszolt: „Ha 50 évvel fiatalabb lennék, szétrúgnám a segged”.
A tény ettől még tény marad… Floyd Mayweather Jr. a világbajnok!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr823238493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.09.19. 17:22:55

a videót sajnos törölték...
süti beállítások módosítása