NBA 2011 playoffs - 2. kör

| | 2011.05.18. 11:31

Egy újabb szakasz lezárult az NBA 2011-es rájátszásában. Már a végéhez közelít bizony az idei playoff, ugyanis már csak a konferenciadöntők és a nagy döntő maradt hátra. Visszatekintve a második körre láthatjuk, hogy igen érdekes eredmények születtek. Voltak a vártnál jóval simább és izgalmasabb párviadalok is, illetve meglepetésnek sem voltunk híján. Az idei playoff csodacsapata továbbra is remekelt, azonban a következő körbe már nem sikerült bejutniuk, pedig az Nyugaton már-már történelmi tett lett volna. A jelenlegi playoff szisztéma 1984-es bevezetése óta ugyanis nem volt még olyan alkalom, hogy Nyugaton a legalacsonyabban, 8.-ként rangsorolt csapat be tudott volna jutni a konferencia döntőjében. (Egyedül a Seattlenek sikerült egy nyugati döntő 87'-ben, 7.- ként) Az idei meglepetés csapat is Nyugatról jött, a Dallas Mavericks személyében, de azért a keleti elődöntőkben is voltak érdekességek.

Chicago Bulls 4 – 2 Atlanta Hawks

Az alapszakasz legjobbja a Bulls egy nagyon sima első kört tudhatott maga mögött, itt az Atlanta elleni párharcban azonban már az első mérkőzésen akadtak gondok. Az alapszakasz után itt a playoffban csak 5.-ként rangsorolt Hawks ugyanis meg tudta verni az első mérkőzésen a Chicagót a United Centerben. Ezután viszont két Chicago győzelem következett és második, idegenbeli sikerével a Bulls a pályaelőnyt is visszavette. A 4. mérkőzésen ennek ellenére nyert a Hawks és így kiegyenlítette a párharcot 2-2-re. Az 5. meccs volt a kulcs, ahol a Bulls ellentmondást nem tűrve tudott nyerni. A hatodik találkozón aztán idegenben le is zárták a párharcot egy 20 pontos sikerrel. A Hawksnál az egész párharc alatt mélyen tudása alatt játszott Jamal Crawford, inkább a fiatal Jeff Teague volt az X-faktor. Míg a Bulls szupersztárja Derrick Rose végig MVP-szinten volt. Akadt több 30 pont körüli és egy 40 pont feletti mérkőzése is. A Bulls így 13 év után ismét ott van a keleti döntőben.

Miami Heat 4 – 1 Boston Celtics

Előzetesen erre a párharcra mondták, hogy a 2. kör legizgalmasabbika lesz. Voltak ugyan nagy meccsek itt is, de a Heat viszonylag simán át tudott lépni a keleti címvédőn. Sokan hangoztatták, hogy már az első két mérkőzésen ki fog derülni, hogy képes-e egyáltalán valamire ez a Boston, a Miami ellen. Az első találkozókból pedig ki is derült, hogy nem. Eléggé zavarodottan és frusztráltan játszott a Celtics, Rajon Rondo sem találta a helyét, aminek két vereség lett az eredménye. A 3. találkozón, egyben az első bostoni meccsen azért valamit visszaadott a Celtics. Ugyanis Kevin Garnett parádézott, a Boston pedig nyert 16 ponttal. A negyedik meccsen azonban LeBron James ellen nem tudott mit kitalálni a Boston és egy viszonylag szoros meccsen, amin sokáig a Celtics vezetett, végül a Miami nyert. Aztán az 5. randevún, az első adandó alkalmat kihasználva hazai pályán be is fejezték a sorozatot. Így 4-1-gyel tovább mentek és majd a Chicago vár rájuk.

Los Angeles Lakers 0 – 4 Dallas Mavericks

Ismét láthattunk egy sweep-et, egy 4-0-ás kiütést. Arra azonban senki nem gondolt volna, hogy ez ebben a párharcban esik majd meg, és legfőképpen, hogy a Dallas hajtja majd végre a söprést a Lakers ellen. Kobe Bryantékat pedig kisöpörték rendesen. A Lakers szupersztárjai csak keresték önmagukat. Bryant ugyan a hazai találkozókon még jól teljesített, de az sem volt elég a győzelemhez. Pau Gasol pedig abszolút nem találta meg az idei playoffban a komfort zónáját, szinte bárhonnan képes volt hibázni. Egyedül talán az ifjú center tehetség Andrew Bynum volt az, aki hozta a szintet. A Dallas viszont ellenállhatatlan volt az egész sorozatban. Dirk Nowitzki rendre 20 pont fölött dobott és a pattanókat is lelkesen gyűjtögette mellé. Az utolsó meccsen pedig Jason Terry is emberfelettit játszott, playoff rekordot is beállított a triplákat tekintve, ahol egyébként a Mavs 36 ponttal győzött. A többi mérkőzés azért szorosabb volt, de mind Dallas-i sikerrel zárult. Így a Mavericks hihetetlenül simán lépett tovább és több mint egy hetet pihenhetett is a nyugati döntő előtt. A Lakers leolvadásáról egyébként bővebben itt.

Oklahoma City Thunder 4 – 3 Memphis Grizzlies

Az első 7 meccses párharc volt ez az idei playoffban, reméljük lesz még sok ilyen, mert itt is elképesztő küzdelmet láthattunk. Kezdődött a sorozat egy elég sima Memphis győzelemmel, aztán a Thunder egyenlíteni tudott. Viszont az első memphisi meccsen ismét a Grizzlykhez került az előny. Utána jött aztán az idei playoff egyik legjobb találkozója, ami lélektani szempontból is igen fontos volt. A harmadik meccsen is volt ugyan egy hosszabbítás, de az semmi volt a 4. találkozóhoz képest, ahol csak háromszori overtime után született döntés, úgy, hogy a meccs közbe a Thunder 17 pont körüli hátrányban is volt, végül a hosszabbításokon is végigküzdve magukat végül nyerni tudtak. Miután az 5. találkozón hazai környezetben magabiztosan győztek, mindenki azt várta, hogy a Thunder 4-2-vel befejezi a sorozatot. Ez azonban nem így alakult, mivel a Memphis sem mondott még le a továbbjutásról és a hatodik meccset megnyerte. Így a hetedik összecsapás döntött csak a továbbjutásról, amit azonban Oklahomában bonyolítottak le. A Thunder pedig ki is használta a hazai pálya előnyét és 15 pont különbséggel győzni tudott úgy, hogy az alapszakasz gólkirálya, Kevin Durant 39 pontot dobott, Russell Westbrook pedig karrierje első tripla-dupláját szerezte a playoffban. Ezzel az OKC a franchise történelme során először jutott be a konferencia döntőjébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://wilde.blog.hu/api/trackback/id/tr782913444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása